Sănătate

Campania de vaccinare antigripală este în desfășurare, în Timiș

Campania de vaccinare antigripală este în desfășurare, în Timiș

Vaccinul antigripal reprezintă singura soluție eficientă pentru a vă proteja de gripă în sezonul rece. Gripa se transmite foarte ușor de la un om bolnav la un om sănătos prin tuse, strănut, vorbit sau prin utilizarea în comun a unor obiecte contaminate. Vârtsnicii şi bolnavii cronici, cu astm, afecțiuni pulmonare, cardiace, diabet, sunt mult mai expuși complicațiilor gripei.

În contextul  meteorologic actual, medicii de familie au raportat către DSP Timiș, pentru săptămână:19 – 25.11. 2018 un număr de 2093 viroze cu 51 de internări și 258 pneumonii cu 34 de internări, iar pentru 26. 11– 2.12.2018  un număr de 1825 de viroze cu 59 de internări și 276 de pneumonii cu 61 de internări.

 La nivelul județului Timiș nu a fost raportat nici un caz de gripă. Campania de vaccinare antigripală este în desfășurare, din cele 21.240 de doze de vaccin antigripal repartizate pentru județul Timiș au fost administrate 18.178 de doze. În farmacia DSPJ Timiș mai sunt 38 de doze vaccin antigripal.

Recomandările medicilor pentru sezonul rece se mențin cu atenționare înspre persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni  cronice respectiv legătură constanța cu medicul de familie este recomandată, mai ales pentru persoanele care se află sub tratament medicamentos.

De asemenea, copiii să fie protejați de a intră în contact cu persoanele răcite sau cu orice alt fel de afecțiuni  respiratorii;  se recomandă purtarea de îmbrăcăminte adecvată temperaturii,  evitarea expunerii la frig pe perioade îndelungate,  este de preferat o alimentație bogată în proteine și legume fructe și, de asemenea, hidratarea organismului.

Medicii recomandă respectarea cu strictețe a igienei personale mai ales în cazul frecventării unei colectivități.

Pe lânga toate acestea, vaccinarea antigripală rămâne prima modalitate ce ajută organismul să reziste infecțiilor și îmbolnăvirilor de sezon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*