Social

Caravana Lions Timişoara Bastion se pregătește și în 2018 de un adevărat tur de forță: 500 km de zâmbete

Caravana Lions Timişoara Bastion se pregătește și în 2018 de un adevărat tur de forță: 500 km de zâmbete

Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este de 4 ani de zile unul din singurele momente în care mai mulți copii defavorizați din județul Timiș pot să zâmbească. Anul acesta va parcurge 500 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 70 de copii din 25 de familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți va primi un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie vom pregăti pachete conținând alimente și produse de primă necesitate.

Scopul caravanei, aflată la a patra ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copii din județul Timiș aflați în situații limită. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș iar toți copiii și familiile acestora sunt sub atenția acestei instituții.

Campania își dorește sa fie alături de acești copii nu numai prin dulciuri și jucării ci și prin mâncare, produse de igienă și nu în ultimul rând haine groase, ghiozdane, rechizite. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntampina abandonul școlar din aceste cauze.

Prin contribuția membrilor clubului și a celor care au sprijinit proiectul, cei de la Lions au reuşit să aducă în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători aceşti copii şi familiile lor nu au fost uitați.

„An de an vedem sărăcia în care trăiesc mulți dintre acești copii. Îmi amintesc și acum bucuria enormă din ochii unei fetițe care a găsit în sacul cu cadouri rechizite și pastă de dinți! Unii dintre acești copii nu au primit niciodată cadouri de Craciun, până acum! Atât de gravă este situația lor… Vrem să aducem un zâmbet pe fața lor prin acțiunea noastră. Cu ajutorul oamenilor cu inimă mare, sunt sigur că o vom putea face. Oricine poate să ajute cu orice. Cel mai simplu mod este să facă o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.html“,  a  declarat Aurel Rusu președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul http://lionsbastion.ro/caravana/

https://www.youtube.com/watch?v=8PAptRtlnzM

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*