Social

Vino să petreci o noapte sub cerul liber, în plină iarnă. Care e scopul experimentului

Vino să petreci o noapte sub cerul liber, în plină iarnă. Care e scopul experimentului

Te-ai întrebat vreodată cum este să îţi petreci nopţile singur, în întuneric şi în frig? Să nu ai asigurat un acoperiş deasupra capului şi nici cele necesare supravieţuirii? Echipa Politehnicii Timişoara s-a întrebat asta, şi nu doar o singură dată. Cu implicarea suporterilor şi a întregii comunităţi, alb-violeţii au pus la cale o acţiune aparte.

Politehnica Timișoara dorește ca prin această acțiune să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor reale cu care persoanele fără adăpost se confruntă, în special în sezonul rece.

„Concret, ne propunem să aducem împreună, pentru o noapte, deopotrivă suporteri ai clubului de fotbal Politehnica Timișoara și alte persoane ce doresc să ni se alăture în acest demers. Acțiunea efectivă constă în petrecerea unei nopți (21:00 – 07:00) la stadionul „Știința”, în data de 7 decembrie 2018, doar cu haine călduroase, izoprenuri și saci de dormit. Participanții vor simți astfel, prin intermediul unei experiențe șocante, o mică parte din chinurile la care sunt supuse persoanele fără adăpost în fiecare noapte a sezonului rece. Pe tot parcursul nopții, voluntarii Druckeria vor servi ceai cald și cafea participanților la acțiune, în timp ce ne vom încălzi împreună la focul de tabără pe care îl vom organiza în zona special amenajată din apropierea stadionului „Știința”. Participanţii la acţiunea noastră vor putea face donaţii atât la faţa locului, cât şi în contul clubului. Banii vor putea fi folosiți fără restricții, în scopul ajutorării persoanelor fără adăpost și a combaterii acestui fenomen”, au transmis organizatorii.

Cei interesaţi să îşi sacrifice o noapte, pentru a simţi pe pielea lor doar câteva dintre greutăţile cu care se confruntă persoanele fără adăpost, se pot înscrie AICI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*