Național

Cât vom plăti pentru a circula pe autostrada București-Brașov

Cât vom plăti pentru a circula pe autostrada București-Brașov
Adora Beauty

Cu toate că autostrada până la munte nu este încă gata, aleșii aflați la guvernare au stabilit deja cu cât vor fi taxați cei care vor tranzita autostradă București – Braşov , iar tarifele nu sunt deloc de neglijat.

Șoferii care vor merge pe autostrada pe cei 100 de kilometri ai autostrăzii Bucureşti – Braşov ar putea plăti 6,3 euro fără TVA. În timp ce, pentru camioane se va percepe o taxă dublă. Aceste tarife apar într-un document aprobat săptămâna trecută de guvernanţi.

Raportul adoptat de Guvern pentru construirea în Parteneriat Public Privat a Autostrăzii Ploieşti – Braşov, de 107 kilometri, estimează că şoseaua va costa peste 1,3 miliarde de euro şi că va fi gata în 2023. Apoi documentul explica de unde îşi poate scoate banii viitorul constructor pentru investiţia făcută, scrie stirileprotv.ro

Porţiunea deja construită de 62 de kilometri, dintre Bucureşti şi Ploieşti, va putea fi dată în administrare noului constructor al porţiunii dintre Ploieşti şi Braşov. Și aici, de pildă, se va putea pune o staţie de taxare, deoarece aceste staţii vor fi montate, la intrarea şi ieşirea de pe autostradă şi în intersecţii. Taxa va fi de 6,3 euro plus TVA. Ceea ce înseamnă o taxă de 34,7 lei şi, în timp ce  un drum dus – întors până la munte va costa în jur de 70 de lei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*