Cultură

Artefacte vechi din 100 de ani, într-o expoziție de etnosculptură semnată de M.C. Donici

Artefacte vechi din 100 de ani, într-o expoziție de etnosculptură semnată de M.C. Donici

Artefacte dintr-o mare cultură populară, unicate șlefuite în zeci de ani de utilizare, s-au încărcat cu semnificații și au rămas cu frumusețea intrinsecă a formei, puse în valoare de compoziții neașteptate. Este ceea ce propune artistul vizual M.C Donici într-o nouă expoziție de etnosculptură, intitulată „Artefacte vechi din 100 de ani‟.

Expoziția a fost montată la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

„Expoziția se vrea o prezență directă a celor 100 de ani de coagulare în realitate. O coloană mobilă înaltă de 10 metri va fi prezentă în cadrul expozițional, marcând meandrele perioadei. Montată în holul interior al Bibliotecii Politehnicii, la intersecția multor drumuri interioare, ea poate fi văzută în luna decembrie 2018. În societatea globalizantă de astăzi, vom putea supraviețui prin conștiința culturală și pentru asta  vom avea nevoie de educație –  morală, nu doar funcțională –  în care să alocăm și noi 10% din PIB acestui domeniu fundamental‟, susține artistul.

Vernisajul expoziției de etnosculptură va avea loc marți, 4 decembrie, la ora 15. Expoziția „Artefacte vechi din 100 de ani‟ este un eveniment al Asociației Culturale Arte-Factum.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*