Social

Video/ S-a deschis Târgul de Crăciun la Timișoara

Video/ S-a deschis Târgul de Crăciun la Timișoara

Târgul de Crăciun de la Timișoara și-a deschis oficial porțile. Centrul orașului a îmbrăcat straie de poveste.

Luminile de sărbători au fost aprinse în acest an de către autorități de 1 Decembrie. Aproximativ 400.000 de beculețe au împânzit zona centrală. În pofida vremii geroase, oamenii au ieșit din case pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Națională a României. Pe lângă concerte, evenimente de sezon, cupola luminoasă, anul acesta a fost amenajat un patinoar în Piața Libertății, care va fi deschis publicului luni, 3 decembrie.

Bradul amplasat în Piața Victoriei are peste 10 metri înălţime şi a fost adus special din Italia, iar cupola din 60 de mii de leduri a fost montată în Piaţa Victoriei. Un tricolor uriaș a fost adus în Piața Victoriei și fluturat peste captele celor prezenți. Momentul a marcat Centenarul Marii Unirii.

VIDEO aici: https://www.youtube.com/watch?v=rpIBduY6mP8&feature=youtu.be

La ediţia din acest an a Târgului de Crăciun sunt 100 de căsuţe. Comercianții oferă o gamă largă de produse tradiționale, iar vinul fiert va putea fi cumpărat în căni inscripţionate cu mesajul “Târgul de Crăciun Timişoara”. Juniorii sunt asteptați la Atelierul lui Moș Crăciun. În premieră, în Piața Libertății pe clădiri sunt proiecții cu fulgi de zăpadă și au fost iluminați stejarii din fața Garnizoanei, plantați de Regele Ferdinand și Regina Maria. “Acum, seara, am dat startul Târgului de Crăciun, prin numărătoarea inversă pentru aprinderea iluminatului special. Cred că timișorenii sunt mulțumiți, cel puțin prin feedback-ul favorabil. Arată totul frumos, anul acesta sunt destul de multe schimbări față de anii trecuți, începând cu culoarea căsuțelor, cu numărul lor, amplasamentele. Avem proiecții pe clădiri, încă nu le vedem, dar în curând vor fi puse și ele în funcțiune și le veți putea filma. Avem amenajări importante și în Piața Libertății acolo sunt mai multe standuri dedicate copiilor, inclusiv este un patinoar care, de luni, va funcționa”, a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Surpriza serii a fost concertul artiștilor Ștefan Bănică Jr., Alexandra Stan și Bosquito. Târgul va fi deschis zilnic până în data de 10 ianuarie 2019, între orele 10:00 și 22:30.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*