Administrație

Robu: Complexul de pasaje pe două niveluri subterane de pe Inelul 2, în fază foarte avansată!

Robu: Complexul de pasaje pe două niveluri subterane de pe Inelul 2, în fază foarte avansată!

Traficul pe Inelul 2 va fi reluat imediat după ieșirea din iarnă pentru că lucrările la complexul de pasaje pe două niveluri subterane de pe Inelul 2 au avansat foarte frumos, precizează primarul, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Robu spune că pe jumătate din tunelul pe 4 benzi carosabile de pe primul nivel subteran – tunel care face legătura între Str. Calea Sever Bocu (partea din aceasta din zona Pieței Consiliul Europei) și intersecția giratorie Bd. Antenei – Inelul 2 (partea din acesta ce vine dinspre Str. Baader)- s-au dat deja jos cofrajele și se lucrează acum la instalația electrică, iar pe cealaltă jumătate se va ajunge în acest stadiu în circa o lună.

„Celălalt tunel, care leagă cu câte o bandă carosabilă pe sens, etajul doi subteran al noii parcări din cadrul proiectului Open Ville, aflată în construcție în fază avansată și ea, de Str. Demetriade, perpendicular pe primul, situat la nivelul 2 subteran, deci care trece pe sub primul este deja gata. Reamintesc, aceste lucrări sunt gândite de Primăria Timișoara și impuse ca sarcină dezvoltatorului proiectului Open Ville, dl. Iulian Dascălu, un om excepțional, un român demn de toată lauda pentru investițiile deosebite făcute și în București și în Iași și în Cluj, dar niciunde la nivelul celor din Timișoara. Menționez că Primăria Timișoara, sprijinind la maxim investițiile în oraș, și impune investitorilor, tuturor, evident, în termenii în care îi permite legea să o facă, armonizarea intereselor lor cu interesul public. Ca să dau doar două alte exemple: NEPI a făcut pe banii săi liniile de tramvai și girația din Calea Șagului, dl. Ovidiu Șandor tocmai face pe banii săi un tronson de inelul 2 de câteva sute de metri între Bd. Take Ionescu (punctul de intersecție a acestuia cu Str. Înfrățirii) și malul Canalului Bega, unde Primăria va construi în 2019 un nou pod. Evident, toate aceste contribuții ale investitorilor la interesul public sunt și în interesul lor, Primăria gândind toate aceste lucrări în cadrul preocupărilor de scurtare a traseelor de legătură între diverse puncte din oraș și de creștere substanțială a mobilității în orașul nostru”, a mai precizat Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*