Administrație

Recepția lucrărilor de consolidare a Castelului Huniade, la aripa de Nord-Vest, tot amânată

Recepția lucrărilor de consolidare a Castelului Huniade, la aripa de Nord-Vest, tot amânată

Recepţia lucrărilor de consolidare a Castelului Huniade ar putea fi realizată până la sfârşitul acestui an. Anunțul a fost făcut de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Consiliul Judeţean doreşte ca până în 2021 să deschidă publicului măcar o parte din castelul Huniade. Reamintim, unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului, este închis pentru vizitatori de mai bine de un deceniu. Recepția lucrărilor de consolidare, la aripa de Nord-Vest, se tot amână.

Potrivit președintelui CJ Timiș, e nevoie de o expetiză care să arate tabloul complet al lucrărilor derulate în ultimii zece ani la Muzeul Banatului. „La momentul acesta este în proces constituirea comisiei de recepție a lucrărilor. Sper să se finalizeze recepția într-un final, astfel încât să nu mai fim blocați cu ceea ce înseamnă continuarea lucrărilor pe restul castelului și punerea lui în valoare. Este un  proiect care durează de 10 ani de zile, care ne-a dat foarte multe bătai de cap și sper totuși ca, comisia de recepție să fie mulțumită de ceea ce înseamnă lucrările privind aripa de Nord Vest”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

CJ aşteaptă bani de la Guvern pentru reabilitarea Castelului Huniade prin programul privind reabilitarea patrimoniului cultural.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*