Politic

Laura Chindriș, consilier ALDE: „Primarul Robu continuă să îndatoreze timișorenii. Alternativă la aceste credite erau finanțările europene”

Laura Chindriș, consilier ALDE: „Primarul Robu continuă să îndatoreze timișorenii. Alternativă la aceste credite erau finanțările europene”

Taxele și impozitele se majorează, iar fiecare proiect propus pe hârtie atrage după el o nouă îndatorare pentru locuitorii urbei de pe Bega. Timișorenii se  întreabă cât vor plăti de acum încolo și care putea fi alternativa la aceste credite bancare.

”Primarul Robu îndatorează Timișoara cu peste 213 milioane de lei timp de 15 ani pentru refinanțarea altor credite bancare. Alternativă la aceste împrumuturi erau finanțările europene.  Au fost și sunt o mulțime de linii deschise pe care se puteau și încă se mai pot accesa bani. De la infrastructură până la renovări de școli sau grădinițe. Am făcut adrese prin care am sugerat primăriei să acceseze fonduri europene, mi-am oferit și suportul în acest sens. Atâta vreme cât eu sunt ignorată sunt ignorați și timișorenii, pentru că eu sunt acolo să-i reprezint pe ei”, a spus Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara.

Primăria Timișoara a contractat în 2014 un credit în valoare de 112 milioane de lei, cu durată de creditare de 12 ani, iar rambursarea a început în 2016. De asemenea, în octombrie 2018, a fost contractat, prin trezorerie, un împrumut de peste 100 de milioane de lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*