Social

De 1 Decembrie, Gătaia sărbătorește România la 100 de ani

De 1 Decembrie, Gătaia sărbătorește România la 100 de ani

„La mulţi ani, România” este titlul manifestării organizate de 1 Decembrie  de către Primăria Gătaia, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri vor debuta, sâmbătă, în orașul Gătaia cu un program de excepție.

Pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, autoritățile locale au pregătit un eveniment cu şi despre români, dar și momente artistice, la care vor participa îndrăgiți soliști și ansambluri folclorice din Banat. Astfel, de la ora 10 va avea loc slujba religioasă la Biserica Ortodoxă din Gătaia. Apoi, participanții se vor deplasa la Monumentul Eroilor din Parcul Central al orașului, unde se va organiza un Te Deum în cinstea ostașilor care și-au dat viața pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale.

De la ora 11, la Casa de Cultură va avea loc lansarea albumului monografic al orașului Gătaia, lucrare realizată de Dan Buruleanu și Marius Nițov. Cei doi autori vor susține o scurtă prezentare și vor vorbi despre importanța Zilei Naționale a României.

Manifestările vor continua de la ora 11.15 la Casa de Cultură, unde va avea loc un spectacol de muzică și dans. Vor fi interpretate piese consacrate din repertoriul de melodii patriotice, dar și muzică folclorică alături de îndrăgita artista Monalisa Șufan. Vor întreține atmosfera de sărbătoare și membrii Ansamblului “Florile Bârzavei”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*