Eveniment

Mascaţii au descins la proxeneţi în Timişoara şi Dumbrăviţa

Mascaţii au descins la proxeneţi în Timişoara şi Dumbrăviţa

În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat trei percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism în Timișoara și Dumbrăvița.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 35 de ani, care sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

În fapt, din mai 2018 și până în prezent, cei în cauză ar fi racolat tinere de pe teritoriul României, fiindu-le inoculate sentimente afective. Ulterior, pe parcursul relațiilor, le erau făcute cadouri și le era prezentat un stil de viață îndestulător, pentru ca mai apoi acestea să fie transferate treptat în țări din vestul Europei, unde ar fi fost obligate să practice prostituția.

Totodată, cei în cauză ar fi postat anunțuri online la rubrica matrimoniale și ar fi închiriat apartamente în regim hotelier în Timișoara, unde le-ar fi obligat pe tinere să practice prostituția.

Poliţiştii au pus în aplicare patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul I.P.J. Timiș și al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*