Social

Mic magazin de cartier, amendat pentru că a vândut alcool în timpul meciului ASU Politehnica – Pandurii Tg, Jiu

Mic magazin de cartier, amendat pentru că a vândut alcool în timpul meciului ASU Politehnica – Pandurii Tg, Jiu

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială acționează și în perioadele premergătoare desfășurării partidelor de fotbal sau alte competiții sportive care au loc în Timișoara, urmărind astfel respectarea prevederilor legii privind servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice și în afara acestora, pe timpul desfășurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive sau altor asemenea întruniri publice, precum și consumul de băuturi alcoolice în astfel de condiții de către participanți.

Așadar, polițiștii locali înmânează somații societăților comerciale precum baruri, terase și orice alte magazine în care se comercializează băuturi alcoolice, atrăgându-le atenția cu o zi înainte de competiții să nu servească sau să comercializeze băuturi alcoolice, înainte de meciuri precum și în timpul desfășurării acestora, în caz contrar riscând sancțiuni cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Astfel de somații au fost înmânate și în acest week-end, cu ocazia desfășurării meciului ASU Politehnica Timișoara – Pandurii Târgu Jiu, pe Stadionul Știința. Cu ocazia verificărilor efectuate pentru a stabili dacă aceste somații sunt respectate, s-a constatat că o întreprindere familială de pe str. Victor Babeș nr. 4 a continuat să comercializeze băuturi alcoolice încălcând astfel prevederile legale, motiv pentru care i s-a întocmit proces-verbal de sancționare în valoare de 1.000 lei.

De-a lungul timpul au mai fost aplicate astfel de sancțiuni societăților care nu au respectat legislație în vigoare cu ocazia desfășurării de competiții sportive.

Poliția Locală Timișoara le atrage atenția reprezentanților firmelor să respecte somațiile înmânate cu ocazia desfășurării manifestărilor sportive pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni drastice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*