Educație

Sesiunea Naţională de Comunicări „Eficienţa în învăţământ” la Colegiul Naţional Bănăţean

Sesiunea Naţională de Comunicări „Eficienţa în învăţământ” la Colegiul Naţional Bănăţean

„Cu cât un copil a văzut şi înţeles mai mult, cu atât vrea el să vadă şi să înţeleagă mai mult.” ( Jean Piaget)

Pornind de la acest motto, Colegiul Naţional Bănăţean vă invită la Sesiunea Naţională de Comunicări „Eficienţa în învăţământ”. Ediţia a  XIV-a are loc vineri, 23 noiembrie 2018, la Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara.

Scopul sesiunii este stimularea şi valorificarea interesului cadrelor didactice care acceptă provocarea la o competiţie loială învăţământului, centrată pe ideea de a munci bine, în favoarea copiilor şi a tinerilor.

Printre obiectivele întâlnirii se numără împărtăşirea experienţei cadrelor didactice, materializarea colaborării cu alte instituții şcolare din ţară, argumentarea ideii că învăţământul funcţional trebuie să se bazeze pe strategii de cunoaştere şi pe cunoştinţe cu valoare metodologică ridicată, utilizarea unor metode şi tehnici de realizare a predării –  învăţării – evaluării, atât pe plan instituțional, cât și prin parteneriate și proiecte europene, concretizarea unor strategii de abordare şi realizare a programului adresat elevilor capabili de mare performanţă, demersuri pentru o şcoală deschisă pentru Uniunea Europeană.

Grupul ţintă este reprezentat de cadre didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, elevi ai ciclului primar, gimnazial şi liceal, studenți.

Programul de desfăşurare a sesiunii din 23.11.2018 este următorul: la ora 12.00  are loc Deschiderea festivă a sesiunii (în Sala festivă a Colegiului Naţional Bănăţean), iar de la ora 15.00 se vor derula lucrările celor cinci secţiuni.

Sesiunea este organizată de CNB în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin şi se desfăşoară fără taxă de participare, beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*