Eveniment

Razie de amploare în Arad. Poliţiştii din judeţ au dat peste 2.000 de amenzi

Razie de amploare în Arad. Poliţiştii din judeţ au dat peste 2.000 de amenzi

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii din cadrul tuturor orașelor din județul Arad au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune de amploare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acestei acțiuni, desfășurată în perioada 12-18 noiembrie, au fost sancționate cu prioritate abaterile de la normele rutiere care cauzează, în mod frecvent, accidente grave și mortale, atât în județul Arad cât și la nivel naţional: viteza excesivă, neacordarea de prioritate și indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 2.006 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.922 doar pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de aproximativ 741.000 de lei.

Dintre acestea, 589 de procese verbale de contravenție au fost întocmite pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru neacordarea priorității de trecere autoturismelor, 230 pentru abateri ale pietonilor, 55 pentru abateri ale bicicliștilor, iar celelalte pentru alte abateri de la normele rutiere.

Au fost reținute 83 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare, fiind întocmite 17 dosare de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul circulației (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului).

Aceste activități vor fi desfășurate de polițiștii arădeni și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*