Administrație

Nu sunt probleme cu deszăpezirea în Timiş

Nu sunt probleme cu deszăpezirea în Timiş

Stadiul pregătirilor pentru intervenții în perioada de iarnă 2018-2019 (personal de specialitate, utilaje, planuri de cooperare, contracte pentru deszăpezire, mod de intervenţie) este principala temă a ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică care a avut loc la Palatul Administrativ.

Astfel, în vederea pregătirii activităţilor specifice sezonului rece 2018 – 2039, cu privire la capacitatea de intervenţie a administratorului drumului public, între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A, dar și între  Inspectoratul de Poliţie Judeţean și Direcţia Tehnică din cadrul Consiliului Judeţean Timiş au fost întocmite planuri comune de măsuri, care vizează verificarea semnalizărilor rutiere din zona de competență; verificarea, cu ocazia executării controalelor în trafic, în special a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, sub aspectul stării şi funcţionarii sistemelor de iluminare – semnalizare, dezaburire, climatizare; informarea reciprocă asupra stării de viabilitate şi aderenţă a drumurilor publice aflate pe raza de competenţă; intervenția operativă cu utilaje de deszăpezire etc.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara are în derulare contractul subsecvent de servicii cu SC Athos Com SRL, având obiectul de activitate servicii de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale din administrarea DRDP Timișoara, valabil până în anul 2020 pentru toate drumurile naționale aflate în administrarea SDN Timișoara”, se arată în raportul prezentat membrilor ATOP.

În ceea ce privește deszăpezirea și combaterea poleiului pe drumurile aflate în administrarea sa, CJ Timiș, prin Direcția Tehnică, a încheiat șase contracte, și anume:  zona I Sânnicolau Mare – SC GROUP DCM SRL; zona II Pişchia – SC MNG TRANS SRL; zona III Gătaia – SC AXELA CONSTRUCŢII SRL; zona IV Buziaş – S.C. TREDECO HOLDING SRL.; Zona V Bethausen – S.C. COMPACT PRODUCT SRL LUGOJ; Zona VI Făget – S.C. TECHNOCER SRL.

ATOP Timiș recomandă tuturor autorităților teritoriale locale să acorde atenție semnării contractelor, pregătirii utilajelor și aprovizionării cu materiale antiderapante, necesare activității de deszăpezire. De asemenea, membrii ATOP Timiș au atenționat în mod special SC Drumuri Municipale SA să ia toate măsurile ce se impun, respectiv dotarea cu personal și utilaje, astfel încât pe perioada acestei ierni să nu existe probleme legate de deszăpezire.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*