Politic

Importanța noilor tehnologii în practica medicală, dezbătută la Conferința de Medicină Personalizată

Importanța noilor tehnologii în practica medicală, dezbătută la Conferința de Medicină Personalizată

Muzeul Național Cotroceni a găzduit, zilele trecute, cea de-a treia ediție a Conferinței de Medicină Personalizată, un eveniment organizat de Centrul pentru Inovație în Medicină InoMed, în parteneriat cu Administrația Prezidențială.

În contextul în care medicina digitală (e-Health) este una dintre cele cinci priorități ale României pe sănătate în perioada exercitării mandatului președinției rotative la Consiliul Uniunii Europene, tema acestei ediții a fost „Re-Gândim Medicina: prin inovaţie digitală și inovaţie analogică”.

Discuțiile s-au axat pe importanța integrării noilor tehnologii, precum inteligența artificială și Big Data în practica medicală și pe rolul central al resursei umane adaptate unui domeniu în continuă evoluție.

Evenimentul a reunit oficialități, dar și deputați și senatori din comisiile de sănătate din Camera Deputaților și Senat. “Am participat săptămâna trecută la Conferința de Medicină Personalizată. Ideea de la baza conferinței a fost regândirea și reorganizarea managementului din medicină prin inovație digitală și analogică. De asemenea s-a dezbătut includerea revoluției industriale și tehnologice ca parte integrantă a soluțiilor medicale actuale și de viitor. Încurajez astfel de evenimente unde se reunesc exponenți ai mediului public, academic și medical din România dar si din alte state. Doar astfel putem identifica cele mai eficiente soluții de dezvoltare!”, a transmis medicul Bianca Gavriliță, deputat PSD Timiș.

În acest context a fost prezentată și o statistică, în care este indicat faptul că în România apar în fiecare an 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar, dintre care 8.579 de cazuri la bărbați și 2.761 de cazuri la femei. Totodată, la nivel național,  anual își pierd viața 10.277 de persoane dintre care 7.838 de bărbați și 2.439 de femei, cancerul pulmonar reprezentând principala cauză de decese din cauze oncologice din România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*