Administrație

Încă zece fântâni publice vor fi amenajate de primărie la Timișoara

Încă zece fântâni publice vor fi amenajate de primărie la Timișoara

Primăria Timișoara alocă peste 1 milion lei pentru fântâni publice. Executivul primăriei a propus Consiliului Local un proiect pentru aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea a 10 fântâni forate.

„Execuţia de fântâni publice forate, respectiv captări de apă din surse subterane, prin puţuri forate asigură o sursă alternativă de apă potabilă pentru locuitorii municipiului Timişoara având o importanţă deosebită şi din punct de vedere economic şi social. Sursa de apă o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2 l/s. Forajele de explorare-exploatare propuse, se vor executa la adâncimea de 80-125 m. Apa freatică va fi adusă la suprafaţă prin intermediul unui foraj echipat cu pompă submersibilă”, se arată în proiect.

Proiectul privind forarea de noi fântâni publice a iscat scandal vineri între consilieri. Liderul grupului PSD, Dan Idolu, a propus ca acestea să fie făcute de către Aquatim, pentru alimentarea populaţiei, susţinând că apa de la robinet e mai sigură pentru consum.

La rândul său, edilul Nicolae Robu a explicat că aceste fântâni sunt cerute de cetățeni. „Oamenii preferă să ia apă de la astfel de fântâni și cele pe care le avem sunt la distanțe mari față de locul unde locuiesc. O fântână, odată făcută, o folosești ani de zile. Nu e o investitie proastă, dimpotrivă”.

Proiectul de hotărâre a trecut, iar fântânile vor fi executate cel mai probabil anul viitor. Investiția ar urma să fie realizată din bugetul local. În prezent în Timișoara există 96 de fântâni publice.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*