Politic

Gheorghe Falcă, în cursa pentru Bruxelles

Gheorghe Falcă, în cursa pentru Bruxelles

Gheorghe Falcă va părăsi, foarte probabil, fotoliul de primar al Aradului pentru cel de europarlamentar. Președintele PNL, Ludovic Orban, aflat vineri la Arad, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Gheorghe Falcă și-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare din 2019 și că se va afla pe un loc eligibil.

„Și-a depus candidatura primarul Gheorghe Falcă. Domnul Falcă beneficiază de susținerea mea și e normal și firesc pentru că reprezintă una dintre cele mai puternice organizații ale partidului. Pentru domnul Falcă nu va fi nicio problemă să se acomodeze cu Parlamentul European pentru că domnia sa este membru în Comitetul European al Regiunilor. Este extrem de obișnuit cu atmosfera de la Bruxelles și liderii politici de la Bruxelles, pentru că legătura între parlamentarii europeni și conducătorii orașelor, municipiilor, regiunilor din Comitet este extrem de apropiată. În general, aleșii locali sunt mult mai apreciați la Bruxelles decât în România”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă la nivelul PNL Arad s-a stabilit deja și un candidat pentru funcția de primar ce va fi vacantată dacă Falcă va ajunge la Bruxelles, Orban a spus: „Desigur că va exista o competiție internă”.

Sursa: aradon.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*