Cultură

Nicolae Furdui Iancu și ansamblurile Banatul și Crai Nou, într-un spectacol de excepţie la Capitol

Nicolae Furdui Iancu și ansamblurile Banatul și Crai Nou, într-un spectacol de excepţie la Capitol
Adora Beauty

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș celebrează  100 de ani de unitate națională românească printr-un spectacol grandios, intitulat: ‟Din Banat în toată țara”, joi, 29 noiembrie, de la ora 18: 30 , în sala Capitol din Timișoara.

 „Folclorul face parte din identitatea noastră culturală, ne reprezintă, ne aduce împreună, ne alină dorurile și ne cântă bucuriile. Vă invităm să simțim românește curat și frumos ca și acum 100 de ani într-un spectacol deosebit în care inimile românilor vor vibra la unison pe ritmurile folclorului românesc‟, îndeamnă realizatorii.

Din inima Ardealului, invitatul special al serii este solistul Nicolae Furdui Iancu, cu Grupul instrumental ”Crai Nou” din Alba Iulia. Pe scena sălii Capitol vor fi reprezentate toate zonele folclorice ale țării prin intermediul soliștilor vocali Stana Stepanescu și Dumitru Teleagă, reprezentând Banatul, Olguța Berbec – Oltenia, Ciprian Roman – Hunedoara și Ancuța Corlățan – Moldova.  Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijată de Sebastian Roșca. Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul va prezenta pe scena sălii Capitol suite de dansuri create de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Invitațiile se pot prelua începând cu data de 20 noiembrie de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Str. E. Ungureanu nr.1.  Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*