Social

Foto. Taximetriştii au protestat în faţa Primăriei: „Stop pirateriei Uber!”

Foto. Taximetriştii au protestat în faţa Primăriei: „Stop pirateriei Uber!”

Zeci de şoferi de taxi din Timişoara şi-au scandat nemulţumirile în faţa sediului municipalităţii. Taximetriştii îi acuză pe cei de la Uber că le fac concurenţă neloială prin piraterie.

Asociația Banat Taxi, Escort Regal SRL, Favorit Pro Drive SRL și Lucky Taxi SRL au depus o plângere în instanță în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Asociației Banat Taxi, Adrian Jugănaru, a declarat, miercuri, că taximetriştii vor ca legea să fie aplicată în mod egal pentru toți transportatorii.

Noi avem o lege foarte clară, care este foarte bine reglementată, numai că băieții deștepți înțeleg că nu trebuie să o respecte. În țara asta respectă doar cetățenii onești și să nu zic cine, legea. Nu, legea este egală pentru toți. De asta am ieșit, pentru că în 20 decembrie ni s-a promis de către Guvernul României că cei care sunt prinși făcând transport ilegal de persoane contra cost pot fi sancționați. Încercăm să facem din taximetrie o meserie frumoasă, să ridicăm standardele, să venim în slujba cetățenilor. Am făcut aplicații informatice, ne-am schimbat mașinile. Această concurență neloială, care ne discriminează, conform normelor de drept, ne produce pagube și ne pune într-o lumină proastă”, a spus Adrian Jugănaru.

Primarul Nicolae Robu spune că nu poate face nimic pentru taximetrişti şi că le-a explicat acest lucru şi în alte rânduri.

Trebuie să se adreseze instanțelor de judecată dacă ei consideră că niște agenți economici le fac concurență neloială. Primăria nu se poate ocupa de activitatea agenților economici pentru că nu are prerogative în acest sens. Nu am cum să interzic sau să propun Consiliului Local să interzică activitatea economică a unei firme (n.r. – Uber)”, a declarat Robu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*