Cultură

Festivalul de o zi, maraton de spectacole la Teatrul pentru Copii și Tineri „Merlin”

Festivalul de o zi, maraton de spectacole la Teatrul pentru Copii și Tineri „Merlin”

Aflat la a patra ediție, Festivalul de o zi se va desfășura în 15 noiembrie și are drept scop prezentarea unui maraton de spectacole în decurs de o singură zi, prin concentrarea diverselor modalități de a face teatru, cu propuneri proaspete și inovatoare. Scopul festivalului este stimularea creației individuale și în grup restrâns în rândul artiștilor tineri. Aici își vor găsi locul spectacole de animație, dar și de teatru dramatic. Teatre profesioniste din România pot prezenta spectacole cu 2-3 actori, demonstrând că există posibilitatea de a monta spectacole cu mai puține resurse artistice. Companiile individuale sau studenții de la actorie vor beneficia de o șansă în acest festival, prin prezentarea de „one man show-uri” destinate tinerilor sau adulților. Datorită faptului că festivalul se desfășoară pe parcursul unei singure zile, participanții pot să se cunoască și să se situeze, pe rând, în ipostaza de actor/ spectator.

Pentru anul 2018, organizatorii propun trei producții teatrale, două pentru copii (începând de la 3 ani), și una pentru tineri, un spectacol de magie pentru toată familia și un spectacol concert cu două trupe invitate, destinat tinerilor. Ca o noutate, în această ediție, ar fi spectacolul de magie Cel mai bun magician ?!, realizat de magicieni profesioniști cu premii în festivaluri de specialitate și spectacolul concert.

Programul festivalului implică următoarele companii, instituții de artă și trupe de muzică ce vor performa de la ora 9:00, 11:00, 17:00, 19:00 și 20:30, în ordinea prezentării:

TIKI-RIKI-TA, Cluj-Napoca, cu spectacolul Scufița roșie și lupul cel flămând, o adaptare modernă după Frații Grimm;

TEATRUL PE ROȚI, Arad, cu spectacolul Cufărul magic, susținut de actorii Nuți și Sorin Dorobanțu, care, la momentele muzicale, reușesc să ridice de pe scaun toți copiii din sala de spectacol;

EDUARD & BIANCA. MAGICIENI PROFESIONIȘTI, Oradea, cu spectacolul

Cel mai bun magician?!, o întrecere amuzantă între magicieni pentru a dovedi cine este mai bun;

FACULTATEA DE MUZICĂ ȘI TEATRU, UNIVERSITATEA DE VEST, Timișoara, ARTELE SPECTACOLULUI DE TEATRU (masterat), cu spectacolul Marcel și-a lăsat barbă, de Ion Sapdaru, un spectacol manifest care are drept scop sensibilizarea și prevenirea consumului de substanțe psihoactive.

Festivalul se va încheia la Escape Venue (Halele Fructus) cu un concert în care, de la ora 20:30, trupa MONOKROM din Timișoara, va cânta muzică alternative punk. Urmează, la ora 21:00, MR. JURJAK în turneul de lansare a albumului cu influențe blues, electro, rock și folk, Blues Berry.

Biletele costă 5 lei pentru copii, 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru spectacolul pentru tineri și pot fi achiziționate online sau de la casieria teatrului. Prețul de intrare la concert este 15 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*