Justiție

Robu, citat la DNA în dosarul de abuz în serviciu: “Sub semnătura mea, s-au vândut două maghernițe”

Robu, citat la DNA în dosarul de abuz în serviciu: “Sub semnătura mea, s-au vândut două maghernițe”

Nicolae Robu a sosit luni dimineaţă la sediul DNA. Edilul nu a făcut declaraţii la sosire, însă la plecare a afirmat că că, sub semnătura sa, având garanţia de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primăriei, s-au vândut ”două magherniţe”.

Robu spune că nu înţelege de ce a fost trimis în judecată, declarându-se ”un om ultra cinstit, ultra corect”.

”Eu sunt un om ultra cinstit, ultra corect în tot ceea ce fac. Singura mea avuţie până la vârsta asta, cu toate funcţiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spună că acei chiriaşi au venit mai târziu sau alte aspecte. Sub garanţia că totul este legal, dată de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a afirmat că, sub semnătura sa, s-a vândut un apartament cu o cameră, în suprafaţă de 25 de metri pătraţi, şi un apartament cu două camere, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi.

Robu a precizat că, înaintea sa, semnaseră pentru legalitate alte cinci persoane din Primăria Timişoara.

El a mai fost la DNA la jumătatea lunii iunie, el spunând atunci că este cercetat într-un dosar privind lucrările de proiectare pentru reabilitarea termică a 65 de blocuri. Robu spune că firma care a făcut aceste lucrări este a unei rude îndepărtate, cu care nu a avut relaţii şi că totul a fost legal, iar el este foarte relaxat.

De asemenea, la începutul lui februarie 2017, DNA anunţa că Nicolae Robu şi fostul edil al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro.

Sursa: Pro TV

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*