Administrație

Maternitate nouă la Timișoara, din bani europeni

Maternitate nouă la Timișoara, din bani europeni

 O nouă maternitate se va construi la Timișoara din bani europeni, printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria. Clădirea în care va fi mutată Maternitatea Bega va fi realizată lângă Spitalul Județean Timișoara. Aceasta va avea 90 de paturi de ostretică-ginecologie, șase paturi de terapie intensivă și 30 de paturi de neonatologie.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, investiția este de 13,5 milioane euro, din care opt milioane euro vor fi folosiți pentru realizarea clădirii, patru milioane de euro pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare, iar 1,5 milioane de euro îi revin Clinicii de Pediatrie a Universității din Szeged, parteneri în proiect.

Obiectivul general al proiectului vizează în special îmbunătăţirea serviciilor medicale şi de prevenţie în obstetrică-ginecologie în zona transfrontalieră, prin investiţii în infrastructura medicală şi în echipamente şi implementarea măsurilor rezultate din colaborarea şi schimburile de experienţă în vederea reducerii inegalităţilor în rândul populaţiei.“Consiliul Județean Timiș are ca responsabilitate realizarea studiului de fezabilitate, proiectarea și construcția propriu-zisă a maternității. Partenerii noștri din România, Spitalul Județean, are ca și responsabilitate achiziționarea de aparatură medicală pentru dotarea clinicii, iar partenerii din Ungaria – reconstrucția și echiparea a două compartimente ale Spitalului Universitar din Szeged. Proiectul este aprobat în comitetul de monitorizare și evaluare la faza de notă conceptuală. Este în lucru acum studiul de fezabilitate, iar până în martie 2019 avem termen și obligație de a depune acest studiu de fezabilitate și de a semna contractul de finanțare final pentru proiectarea și execuția investiției”,  a explicat Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

Autoritățile estimează că lucrările vor putea fi finalizate în anul 2022 la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*