Eveniment

Marți, 13. Ziua informării preventive

Marți, 13. Ziua informării preventive

Pentru că este „MARȚI 13”, pompierii marchează Ziua Informării Preventive. Sub sloganul ‘Preveniţi ghinionul!’, se desfășoară activităţi informativ-educative pentru conştientizarea diverselor pericolelor care pot fi prevenite.

Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, fiecare zi de marti 13, indiferent de luna anului, este declarată “Ziua Informării Preventive”.Pornind de la ideea că un om informat va şti să acţioneze corect şi rapid în orice situaţie, sub sloganul “Preveniți ghinionul – Marți 13” și având ca logo “pisica neagră”, aceste zile ne oferă ocazia să dovedim cetăţenilor că nu marţi 13 în sine aduce ghinion, ci că lipsa unei educații preventive adecvate este ceea ce poate conduce la evenimente nefericite.

Pentru marcarea acestui moment, cu scopul îmbunătățirii comportamentului preventiv în domeniul situațiilor de urgență în rândul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin va desfășura o serie de activități în perioada următoare. Mesajele diseminate vor face referire cu precădere la conduita preventivă în sezonul rece.

În data de 13 noiembrie, în intervalul orar 11:00-13:00, subunitățile de intervenție din județul nostru își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, iar în Centrul Civic al municipiului Reșița se va organiza un punct mobil de informare preventivă, în intervalul orar 10:00-12:00.

Totodată, în perioada 12-14 noiembrie, cadre ale inspectoratului vor desfășura mai multe activități de informare preventivă și diseminare a mesajului preventiv în rândul comunităților pe linia incendiilor de vegetație uscată și fond forestier, în comun cu serviciile voluntare pentru situații de urgență, cu angajați ai Ocoalelor Silvice Teregova, Mehadia și Băile Herculane, dar și cu rangeri ai Parcului Național Domogled-Valea Cernei și ai Parcului Natural Porțile de Fier.

Tot în această perioadă, la instituțiile de învățământ de pe raza localităților Cărbunari, Berliște și Carașova, personalul specializat în domeniul educării populației pe linia situaților de urgență va susține lecții deschise și va derula exerciții de evacuare în caz de cutremur cu elevii și cadrele didactice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*