Eveniment

23 de şoferi au rămas pietoni în weekend

23 de şoferi au rămas pietoni în weekend
Adora Beauty

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 313 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

 În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 10 noiembrie, în jurul orei 15:28, polițiștii Biroului Rutier  au oprit pentru control pe raza municipiului, un motociclu, condus de un tânăr, de 26 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea în urma verificării in baza de date, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, iar motociclul nu este înmatriculat în circulație. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile comise.

În 11 noiembrie, în jurul orei 22:20, polițiștii Secției 3 Sînandrei au oprit pentru control pe raza localității, un autoturism, condus de un tânăr, de 29 de  ani, fără a deține permis de conducere. De asemenea,în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei,acesta refuzând. Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunilor  de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*