Eveniment inedit vineri la USAMVB.
Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Mihai I al României” a gazduit manifestarea Români fără limite, ai cărui protagoniști au fost doi campioni: Paul Georgescu, profesor de sport la International British School din București, care, motivat de elevii săi, a devenit primul român care a cucerit distincția Triple Crown și cel mai rapid înotător care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren si Horia Colibășanu, medic stomatolog de elită al Timișoarei, devenit primul alpinist român care a atins cel mai înalt punct de pe pământ prin forţe proprii, fără şerpaşi şi oxigen suplimentar.
A fost un dialog captivant, presărat cu întâmplări desprinse, parcă, din filmele de aventuri. Cei 300 de copii și tineri aflați în sală – elevi, liceeni, studenți, de la școlile și universitățile timișorene, au ascultat cu sufletul la gură poveștile celor doi „eroi”, au pus întrebări și au aflat că, la fel ca în viață, pe piscuri sau în valuri, nu e mereu vreme bună. Furtuni sau curenți pot spulbera, în câteva secunde totul. Că eșecurile nu sunt menite, însă, să-i sperie pe învingători, ci ele devin provocări, trambuline, pentru a merge mai departe. Că „este capital să nu renunți niciodată la vise și năzuințe, să fii corect, consecvent, curajos – numai așa te poți schimba pe tine și lumea în care trăiești”, a declarat Paul Georgescu, care, ca și Horia Colibășanu, a reușit să găsească echilibrul între viața de familie, profesie și pasiunea pentru aventură, pentru sport.
La eveniment a fost prezentă campioana europeană lafotbal în sală, echipa „Informatica Timișoara”, antrenată de Robert Lupu.
Deși, la prima vedere, un astfel de eveniment nu se leagă primordial de domeniul culturii, el le aduce tinerilor un altfel de „pașaport cultural” – cel care deschide drumul spre cultura performanței, a valorilor autentice, a lucrului făcut bine și până la capăt. Astfel, întâlnirile de tipul celei de astăzi sunt menite să sădească, în inimile copiilor, sămânță bună, care, cu siguranță, va aduce rod mai târziu.” (Camelia Mingasson, Președinte al Asociației Culturale Kratima)
„Lucrurile cu adevărat importante pe care veți dori să le faceți în viață nu se pot realiza decât prin mult efort, prin multă muncă”, a declarat rectorul USAMVB, Prof.dr.ing. Cosmin Popescu.