Administrație

Wi-Fi gratuit în spaţiile publice din Timișoara, pe bani europeni

Wi-Fi gratuit în spaţiile publice din Timișoara, pe bani europeni

Administraţiile locale pot obţine finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi gratuite. În această rundă vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare pentru primele 2.800 de municipalități. Vor fi distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului „primul sosit, primul servit”.

Programul WiFi4EU a fost lansat de Comisia Europeană, iar administraţiile locale îl pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe publice.

Astfel că Primăria Timişoara a depus cererea de finanțare pentru a accesa fonduri europene date de la Bruxelles cu scopul de a realiza rețele WiFi în spaţii publice. “Cererea de finanțare s-a depus electronic. În 7 noiembrie la ora 14 s-a deschis platforma pentru depunerea cererilor. City managerul, Robert Kristoff a stat la pândă și de îndată ce a acceptat cererea de finanțare a și făcut operațiunea de rigoare. Bineînțeles că și alții au făcut ca el, pentru că în primele câteva zeci de secunde erau înregistrate și alte cereri. Suntem optimiști că fiind atât pe fază vom ajunge la rând la limita fondurilor pe care Comisia Europeană le-a alocat pentru acest proiect la nivel global, să accedem și noi la cei 15.000 euro. Evident că este permis ca pe lângă ei să punem din bugetul local pentru realiza o rețea publică mai bună decât avem la ora actuală”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*