Politic

Deputatul ALDE, Marian Cucșa: „Dacă primarul se va alege în două tururi, Nicolae Robu va pierde alegerile în Timișoara”

Deputatul ALDE, Marian Cucșa: „Dacă primarul se va alege în două tururi, Nicolae Robu va pierde alegerile în Timișoara”

Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa susține că dacă primarul va fi ales din două tururi de scrutin, Nicolae Robu va pierde alegerile la Timișoara.

Proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin a intrat săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor, cu propunere de respingere, dar nu a întrunit numărul de voturi necesare, astfel că, proiectul a fost retrimis la comisiile de specialitate. PNL vrea ca primarii să fie aleși din două tururi de scrutin.

În primul rând un primar trebuie să reprezinte cât o mare masă a populației, nu un procent foarte scăzut cum se întâmplă la alegerea primarului într-un singur tur. Am văzut și poziția primarului Robu care vrea alegeri într-un singur tur, dar este explicabil de ce vrea acest lucru. Pentru că dacă primarul se va alege în două tururi, Nicolae Robu va pierde alegerile în Timișoara și vom avea cu siguranță un alt primar. Așa, alegându-se într-un singur tur, fiind în funcție, pornește cu prima șansă, mai ales că prezenta timișorenilor la vot e destul de scăzută. Cu toate că PNL a votat alături de ALDE pentru alegeri în două tururi, Nicolae Robu își urmărește interesul, știindu-și toate bubele și lucrurile negative care le-a făcut pentru oraș, e conștient că pierde alegerile din două tururi, și atunci face tot ce ține de el ca să nu se aleagă primarul din două tururi”, transmis deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*