Eveniment

ISU Timiș chemat să acționeze în localitățile Deta și Banloc

ISU Timiș chemat să acționeze în localitățile Deta și Banloc

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter a afectat localitățile Deta și Banloc! Stați liniștiți, nu intrați în panică, a fost doar un scenariu de exercițiu derulat de ISU Timiș.

Scopul principal al exercițiului a fost antrenarea structurilor profesioniste în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unui cutremur în zona Oraşului Deta. Astfel, conform scenariului, în data de 07 noiembrie, la ora 10:55, a avut loc un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter, care a afectat localitățile Deta și Banloc. Exercițiul se desfășoară în perioada 07-08.11.2018. Scenariul presupune exerciții de evacuare și acordare a primului ajutor medical persoanelor surprinse sub dărâmături, incendii la diverse obiective, căutarea-salvarea persoanelor (folosind inclusiv echipă de căutare canină).

La locul intervenției s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Stației de Pompieri Deta, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara, Detașamentul Lugoj, Grupa Operativă, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare, Stația de Pompieri Buziaș și Stația de Pompieri Făget. De asemenea, pe lângă forțele din cadrul ISU Timiș, la acest exercițiu au participat și Formațiunea SALVO Timișoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*