Administrație

Consiliul Județean Timiș s-a asociat cu 70 de primării pentru introducerea gazelor naturale în județ

Consiliul Județean Timiș s-a asociat cu 70 de primării pentru introducerea gazelor naturale în județ

Veste bună! Un nou pas a fost făcut pentru locuitorii din Timiș.

Consiliul Județean Timiș s-a asociat cu 70 de primării din județ, pentru introducerea gazelor naturale. Anunțul a fost făcut azi de președintele Călin Dobra, care susține că aleșii au aprobat înființarea a cinci asociații de dezvoltare intercomunitară, iar prin intermediul acestora urmează să fie introdus gazul în mai multe localități.

Peste 200.000 de locuitori ai județului vor beneficia de acest serviciu. La ADI Vest au aderat 22 de primării, printre care Sânnicolau Mare și Jimbolia. Numărul beneficiarilor din această zonă a județului este 78.000.

Astfel că la ADI Gaz Nord au aderat opt comune, orașul Recaș și Consiliul Județean, iar numărul beneficiarilor este de aproximativ 32.000 locuitori. ADI Gaz Sud cuprinde orașele Deta, Gătaia și 13 comune, dar și CJT. Numărul beneficiarilor din această zonă este de 44.000. ADI Gaz Vest cuprinde 78.000 de locuitori, cu 22 de comune care au aderat la asociație. La ADI Gaz Est au aderat 15 comune, orașul Făget și Consiliul Județean, iar numărul beneficiarilor este de 35.000. ADI Gaz Centru cuprinde nouă comune, în parteneriat cu Consiliul Județean, iar aici numărul beneficiarilor este de 25.000.

Este cel mai important proiect al județului Timiș pentru că discutăm de un proiect care poate deservi peste peste 200.000 de locuitori, un proiect la care au aderat 70 de UAT-uri și Consiliul Județean, prin înființarea celor cinci asociații de dezvoltare intercomunitară. În acest moment așteptăm să strângem toate hotărârile consiliilor și aprobările din partea UAT-urilor și să le depunem la instanță astfel încât să obținem sentința privin înființarea acestor asociații, aprobarea actului constitutiv și a statutului, și bineînțeles după aceea să demarăm în regim alert realizarea studiului de fezabilitate. Acesta ne va da exact numărul de consumatori, persoane fizice, persoane juridice, ne va da un posibil traseu și apoi să obținem avizul ANRE și al Ministerului Economiei pentru acest studiu de fezabilitate și după aceea urmează demersurile de a prinde pe lista de investiții a Transgaz-ului realizarea conducetei de transport gaze naturale”, a explicat președintele CJT, Călin Dobra.

În prezent se așteaptă de la Tribunal sentința privind înființarea celor cinci asociații, după care fiecare ADI va trebui să realizeze un studiu de fezabilitate, care nu ar trebui să dureze mai mult de trei luni. SF-urile care vor stabili traseul conductei, numărul exact al beneficiarilor și valoarea estimativă a investiției, vor fi trimise la București pentru a primi aprobările necesare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*