Social

Ce au păţit şoferii care au blocat tramvaie ori au parcat pe locurile persoanelor cu dizabilități

Ce au păţit şoferii care au blocat tramvaie ori au parcat pe locurile persoanelor cu dizabilități

Polițiștii locali acționează permanent pentru soluționarea sesizărilor de la cetățeni care semnalează frecvent cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, pe care le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

O astfel de problema a fost semnalată zilele trecute pe str. Uranus, unde un alt autoturism era parcat pe locul special amenjata luându-se măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto, la fel întâmplându-se și pe str. Hotinului.

Numai de la începutul anului au fost aplicate, pe această linie, 1.423 de sancțiuni contravenționale. O altă situație frecvent întâlnită este cea a staționărilor în dreptul intrărilor în curți, parcări etc, punând astfel în imposibilitatea de a-și folosi proprietățile pe cei care le dețin. Zilnic sunt semnalate astfel de situații la Dispeceratul Poliției Locale, în special dimineața, când majoritatea începe serviciul precum și după-amiaza, când oamenii se întorc de la muncă, de la începutul anului fiind înregistrate 915 sesizări pe această linie, majoritatea finalizându-se cu sancțiuni contravenționale.

De asemenea, există și cazuri în care sunt blocate căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, unii conducători auto parcându-și autovehiculele prea aproape de linii de tramvai, punând astfel în dificultate deplasarea acestora. O astfel de situație a fost constatată pe str. Drubeta, unde conducătorul unui autoturism a parcat pe liniile tramvaiului 7 și în acest caz fiind aplicată sancțiune.

Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, atrăgând totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*