Social

Atenție! Nu lăsați animalele de companie în libertate și nu le plimbați fără lesă

Atenție! Nu lăsați animalele de companie în libertate și nu le plimbați fără lesă

Polițiștii locali acționează, ca urmare a sesizărilor de la timişoreni, și pentru a stabili dacă se respectă prevederile legale referitoare la plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă și a celor din categoria agresivi fără lesă sau botniță, dar și referitoare la plimbarea câinilor fără a curăța dejecțiile fiziologice ale acestora, aspecte sancționate cu sume cuprinse între 800 și 1.000 de lei.

În ultimele luni, au fost aplicate 88 de amenzi proprietarilor de animale de companie din Timișoara care nu au respectat prevederile legale, incluzând aici și situațiile în care unii proprietari de animale, în special de câini, îi lasă liberi pe stradă sau în parcuri, punând în pericol integritatea celor care frecventează zonele respective.

Spre exemplu, o astfel de situație a fost semnalată zilele trecute în parcul de pe strada Orșova, la locul de joacă, unde trei tineri care dețineau un câine de talie mare l-au lăsat să alerge prin parc punându-i în pericol pe copii și pe părinții șau bunicii acestora. Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale.

Poliția Locală atrage așadar atenția posesorilor de animale de companie să respecte legislația în vigoare pentru a evita astfel sancționarea cu amenzi drastice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*