Social

IPJ Timiș lansează campania „OPREȘTE VIOLENȚA DIN VIAȚA TA!”     

IPJ Timiș lansează campania „OPREȘTE VIOLENȚA DIN VIAȚA TA!”     

„𝗢𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁̦𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝘁𝗮!” Este numele campaniei lansate în județul Timiș.

Acest proiect are ca beneficiari direcți persoanele de sex feminin, elevii și toți cetățenii care vor intra în posesia materialelor informativ-preventive. Cele 6000 de broșuri tipărite pentru această campanie, conținând informații utile urmăresc creșterea gradului de cunoaștere a cetățenilor cu privire la drepturile și obligațiile prevăzute de lege, în cazul violenței intrafamiliale. Sensibilizarea populației și dezvoltarea spiritului civic în ceea ce privește prevenirea agravării cazurilor de violență se alătură scopului acestei campanii.

Având în vedere gravitatea deosebită şi  impactul socio-mediatic puternic, violența în familie, dar și celelalte tipuri de infracțiuni comise asupra unui membru al familiei (omor, tentativă de omor, loviri sau alte violente, vătămarea corporală, viol asupra unui membru al familiei, lipsirea de libertate în mod ilegal, hărțuirea, act sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor), sunt de natură să inducă o stare de teamă şi nesiguranţă în rândul  populaţiei.

Scopul acestei campanii este creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la riscurile violenței în familie și la drepturile şi responsabilităţile prevăzute de lege în cazul violenţei intrafamiliale.“În cursul anului 2018 au fost în jur de 500 de cazuri de sesizări de infracțiuni comise în cadrul familiei, iar dintre acestea doar o parte se mai întorc la familie. O să acționăm pe trei direcții prioritare: informarea publicului țintă (femeile) despre drepturile și obligațiile pe care le au în cazul în care ajung victimele violenței în familie; distribuirea de materiale (broșuri, afișarea anumitor materiale informative, instruiri) și iesirea în mass media pentru transmiterea diferitelor mesaje care sunt benefice acestor victime”, a transmis comisar șef de poliție, Cosmin Cărăbuș.

La cine puteți apela atunci deveniți victime a violenței în familie? Această campanie se desfășoară în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș,  Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Serviciul de Probațiune Timiș, Asociația de Mediere a Conflictelor „M.I.S.I.T’’Timișoara, Televiziunea Română și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Linia telefonică gratuită apelabilă NON STOP: 0800 500 333.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*