Eveniment

Șapte iranieni opriți la frontiera cu Ungaria

Șapte iranieni opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, au depistat şi reţinut șapte persoane, cetăţeni iranieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Sâmbătă seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, județul Arad, au depistat şi reţinut, la o distanţă de aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră cu Ungaria, un grup de 7 persoane, 6 adulţi şi un minor.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, adulţii, 4 bărbaţi şi 2 femei, având vârste cuprinse între 26 şi 31 de ani, iar minorul în vârstă de 9 luni.

Persoanele depistate au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, în vederea căutării unor locuri de muncă şi au recurs la această metodă deoarece nu dețineau o viză valabilă pentru a călători în spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*