Sport

Președintele UVT Agroland: “Mi se pare că jucăm mai creativ”

Președintele UVT Agroland: “Mi se pare că jucăm mai creativ”

Președintele UVT Agroland, Horia Cardoș, are motive de bucurie, la capătul meciului din etapa a doua a Diviziei A1 de volei feminin. UVT Agroland Timișoara a cedat în fața vicecampioanei Europei, Volei Alba Blaj, scor 0-3, dar conducătorul clubului este mulțumit de foarte multe aspecte.

De la relațiile de joc, la prestația tinerelor jucătoare, Horia Cardoș a fost plăcut surprins și le încurajează pe elevele lui Bogdan Paul. “Am fost foarte plăcut surprins de meciul bun, cel puțin în primele două seturi, al echipei noastre. A fost primul meci oficial pe care îl urmăresc pe viu, la primele două partide nu eram în țară. Vreau să spun că îmi place foarte mult echipa noastră, aș vrea să spun că îmi place chiar mai mult decât anul trecut. Îmi place că în foarte scurt timp au fost legate relațiile de joc. Se vede omogenitate, se vede că fetele se înțeleg, îmi place foarte foarte mult partea de construcție, mi se pare că jucăm mai creativ. Venirea campioanei mondiale Teodora Pusic aduce un plus fantastic pe partea de recuperare. S-a văzut în setul al treilea, în care practic am evoluat cu trei jucătoare crescute de club, că prezența unor sportive ca Pusic și Kosekova a făcut să ținem aproape, chiar să conducem în unele momente echipa din Blaj, despre care ce pot să spun, vorbim de un buget de patru sau cinci ori mai mare decât al nostru”, a precizat Horia Cardoș.

Un motiv de mândrie este reprezentat și de evoluția jucătoarelor provenite din propria pepinieră. Campioane (2017) și vicecampioane naționale (2018) în Divizia Junioare cu UVT Agroland, Larisa Vasilică, Petruța Orlandea și Sorina Miclăuș au jucat extrem de curajos aseară și au pus probleme vicecampioanei din Blaj. “Este fantastic să vezi jucătoarele crescute în cadrul echipei de junioare, evoluând cu o anumită dezinvoltură împotriva vicecampioanei Europei. Vorbeam cu mai multe persoane că aceste trei sportive vor face o figură frumoasă în viitor, în Divizia A1 și, de ce nu, în alte campionate europene”, a conchis președintele clubului.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*