Turism

Timişenii sunt așteptați de vineri la Târgul de Crăciun din Budapesta, o poartă către sărbători magice

Timişenii sunt așteptați de vineri la Târgul de Crăciun din Budapesta, o poartă către sărbători magice

Mirosuri de cârnați afumați, colaci secuieşti, castane coapte, vin dulce cu scorțișoară și clinchete de clopoței ce se vor auzi de peste tot.

Astfel vor fi întâmpinaţi toţi cei care vor păşi în celebrul Târg de Crăciun de la Budapesta. Devenit tradițional și cunoscut la nivel mondial, evenimentul atrage an de an zeci de mii de persoane din toate colțurile lumii, iar bănățenii nu lipsesc nici ei.

Organizat în Piaţa Vorosmarty, Târgul de Crăciun îşi deschide porţile anul acesta în data de 9 noiembrie. Va putea fi vizitat până în data de 1 ianuarie 2019.

Prin dimensiunile sale, târgul poate fi declarat unul dintre cele mai mari de acest gen. Piața Vorosmarty, căutată în timpul verii pentru terasele sale, se transformă rapid în cele câteva săptămâni cât durează târgul, spațiul întins al pieței umplându-se cu micile chioșcuri de lemn în care se vând doar produse artizanale, decorațiuni și cadouri realizate din materiale naturale, precum şi bunătăți culinare.

Tot în piață vor fi amplasate câteva scene pe care vor avea loc spectacole diverse, de la teatru de păpuși, muzică tradițională, până la dansuri și scenete cu Nașterea lui Isus.

În anul 2008, Târgul de Crăciun de la Budapesta a fost declarat „Cel mai frumos târg din Europa” de către ziarul Sunday Sun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*