Administrație

Timișoara, fără firmă care să măture străzile

Timișoara, fără firmă care să măture străzile

De joi, 1 noiembrie, în locul firmei de salubritate RETIM se ocupă de golirea deșeurilor din coșuri societatea primăriei, Horticultura SA. Decizia a fost luată de municipalitate, după ce licitația privind desemnarea unei noi firme care să se ocupe de acest serviciu nu a fost finalizată, iar contractul cu RETIM a expirat pe 4 august. În aceste condiții, operatorul de salubrizare cu care primăria a avut contract a prestat în continuare aceleași servicii, timp de 90 de zile. Noul termen a expirat în 31 octombrie, fără ca primăria să fi finalizat o nouă licitație.

Până atunci, primăria a decis să rezolve problema în regie proprie, a încheiat un contract pe 80 de zile cu Horticultura SA, societate la care CL este acționar unic. “Legea s-a schimbat și partea de salubrizare referitoare la preluare a gunoiului menajer din pubele, din containere și a celui depozitat clandestin este acum în sarcina unei asociații județene, ADID, și doar partea referitoare la golirea coșurilor, măturat și spălat străzi este în jurisdicția primăriei. Pentru aceasta parte care e în jurisdicția primăriei, noi am organizat licitația, dar n-am putut contracta niciun operator, pentru că n-am avut decât o ofertă și aceea era necorespunzătoare, a trebuit să anulăm licitația. Să descalificăm ofertantul și implicit să anulăm licitația. (…) Noi nu putem să facem decât să sesizăm când ceva nu se face bine și evident să solicităm penalizări. Sunt peste 300 de sesizări făcute de primărie către ADID cu privire la aceasta activitate de salubritate care e gestionată de ADID și care trebuie să fie făcută de operatorul RETIM. În ceea ce privește partea care e în jurisdicția primăriei, începând de joi, 1 noiembrie, se ocupă de golirea coșurilor, de măturat în jurul coșurilor și evident unde este nevoie, societatea primăriei, Horticultura. Feedback-urile pe care le am până acum sunt pozitive. Am cerut Horticulturii să se mobilizeze corespunzător, să profităm că în această perioadă nu e de lucru  cine stie ce la spațiile verzi și atunci să fie mobilizată o forță de muncă atât cât este necesară pentru că orașul să fie curat”, a transmis priamrul Nicolae Robu.

Edilul orașului spune că nu sunt motive de îngrijorare și că orașul nu va fi murdar. „Nu suntem în fața unei nenorociri, așa cum și-ar fi dorit unii, nu vom vedea un oraș îmbâcsit în gunoaie. Oamenii își inchipuiau că se vor revărsa gunoaiele din pubele, containere, că va fi plin de gunoaie la colț de stradă, de gunoi menajer. Astea au contract. Nu e nicio problemă cu componența asta de salubritate. Nu avem contract, că a expirat,  pentru partea de golire a coșurilor de gunoi și de măturat. Aici am rămas descoperiți contractual. Dar problema e rezolvată prin delegare către Horticultura acestor activități. Facem tot posibilul ca prin Horticultura să măturăm orașul, să ridicăm deșeurile din coșuri, astfel încât orașul nostru să nu fie un oraș murdar”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*