Life-style

Idei pentru cei care doresc să își decoreze casa

Idei pentru cei care doresc să își decoreze casa

Luna noiembrie aduce ultimele noutăţi în materie de mobilier în cadrul unui târg special la Timișoara. Profesioniștii în amenajări interioare și exterioare și-au dat întâlnire la o nouă ediție de profil.

Mobilierul anului 2019 este inspirat de stilul nomad. Piesele sunt compacte, multifuncționale, artistice și flexibile. Spațiul ocupat de mobilier trebuie să fie cât mai redus, spun specialiștii. “În acest an se poartă mobila minimalistă. Am văzut din feedback-ul clienților și din dorința lor de a avea un spațiu cât mai util în casele lor. Se poartă dulapurile mai mici, dar în același timp să rămână încăpătoare, sufrageriile utile, culorile să fie calde și se combină foarte mult culorile calde cu culorile reci”, spune Ileana Blidar, comerciant mobilă.

Propunerile anului 2019 potrivite pentru canapele sunt verde salvie și galben miere de albină. Există și alte tonuri de la verde închis, până la turcoaz. Mai sunt propuse un roz prăfuit, bej sau bleumarin, dar și petele puternice de culoare. Cuvintele care descriu cel mai bine tendințele pentru 2019 sunt contrast și optimism, susțin specialiștii. Contrast atât în ceea ce privește stilurile diferite de mobilier dintr-o camera, cât și în ceea ce privește culorile.

 „De exemplu, o canapea modernă în culori deschise se va asorta extraordinar cu un fotoliu în stil clasic și culori mult mai îndrăznețe. De ce am spus optimism, fiindcă s-a renunțat la tonurile reci de gri și la stofele cu modele geometrice, care au fost înlocuite de modele cu flori, modele luminoase în rozuri, culori pastel, în contrast cu stofe pe culori mult mai îndrăznețe, cum e verde smarald, verde petrol, roșu burgundy și culoarea anului 2019, care va fi galbenul mierei de albină”, a  transmis Andreea Agache, specialist mobilier.

Pentru zugrăveli se poartă foarte mult pereții decorativi, cu aspect tridimensional, gri dar și cu nuanțe mai lucioase, sidefate. Astfel se creează un aspect care imită materialele naturale. Sunt un bun înlocuitor pentru tapet și alt material natural, care în interioarele moderne orice arhitect sau designer încearcă să îl evite.

O astfel de vopsea decorativă se poate folosi atât în spațiile de bucătărie, baie, deoarece se aplică un strat protectiv care nu afectează umiditatea. Dar în același timp se poate folosi în living, în spații rezidențiale cât și în spații comerciale pentru a  scoate în evidență un anumit perete sau un anumit element”, a precizat Timeea Diosi, designer interior.

Dacă tot vorbim despre noile tendințe care se aplică pe pereți, vă prezentăm și un material interesant pentru pardoseli. Este un material cu o textură uniformă, care vine într-o gamă largă de culori. „Pentru noi designerii pot să zic că este unul dintre cele mai interesante produse pe piață, deoarece ne poate da un spațiu industrial, minimalist printr-un material foarte simplu. O gama pentru care eu că și designer aleg să o folosesc în spații precum spații publice precum coafor, restaurante chiar și magazine unde avem avem nevoie de mai multă culoare”, a explicat Timeea Diosi, designer interior.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*