Cultură

Expoziţia foto „Antoni Gaudi” s-a deschis la Bastion

Expoziţia foto „Antoni Gaudi” s-a deschis la Bastion

Asociaţia Via Rumania Cultura organizează la Bastionul Theresia al Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara, în perioada 1-13 noiembrie, expoziţia foto „Antoni Gaudi”, aceasta fiind „cea mai completă expoziţie fotografică despre Gaudi prezentată vreodată în România”.

Cu acest prilej, se vor organiza ateliere de artă plastică şi de mozaic precum şi vizite ale şcolilor şi ale grupurilor organizate.

Antoni Gaudi este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi arhitecţi din istorie, operele sale din Barcelona – Sagrada Familia, Parcul Guell, La Pedrera, Casa Mila sau Casa Guell – fiind vizitate anual de sute de mii de oameni şi reprezintă un adevărat magnet turistic pentru capitala catalană.

„Opera lui Gaudi este universală şi apreciată de toată lumea. Din acest motiv, Via Rumania Cultura, în colaborare cu Bazilica Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo şi Fundacio Catalunya La Pedrera, aduce la Timişoara cea mai completă expoziţie fotografică despre Gaudi prezentată vreodată în România, pentru a arăta arta, arhitectura şi frumuseţea operei lui, tuturor celor interesaţi”, a precizat Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timişoara.

Gaudi s-a inspirat din natura şi din formele naturale pentru a-şi crea opera. Într-un moment foarte agitat în lumea artistică europeană, cu tendinţe extraordinar de diferite, care căutau noi limite pentru expresia artistică, Gaudi a ales un drum propriu, în linie cu modernismul catalan, care n-a fost înţeles de cetăţenii Barcelonei, dar care s-a bucurat de sprijinul burgheziei, mai menţionează sursa.

În organizarea evenimentului s-au implicat, alături de Asociaţia Via Rumania Cultura, Ambasada Spaniei la Bucureşti, Consiliul Judeţean Timiş, Facultatea de Artă din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi Asociaţia Timişoara 2021.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*