Educație

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană este pe locul 72 într-o clasificare internațională

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană este pe locul 72 într-o clasificare internațională

Universitatea de Vest din Timișoara ocupă locul 72 în topul celor mai bune 300 de universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. Potrivit topului QS Emerging Europe and Central Asia, UVT se regăsește pe poziții alăturate instituțiilor de învățământ superior cu reputație recunoscută la nivel regional (Tallinn University din Estonia, The University of Nova Gorica din Slovenia, Vytautas Magnus University din Lituania).

În realizarea clasamentului din acest an au fost analizate mai mult de 83.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 43.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenți ai universităților. Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale QS: Global Academic Survey și Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică (perioada 2012-2016 pentru publicații și perioada 2012-2017 pentru citări) utilizându-se date bibliometrice din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani.

Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt: reputație academică – 30%, reputație angajatori – 20%, raport studenți/facultate – 10%, raport lucrări/facultate – 10%, impact web – 5%, cadre didactice cu doctorat – 5%, raport citări/lucrări – 5%, cadre didactice din străinătate – 2.5%, studenți din străinătate – 2.5%, rețeaua internațională de cercetare – 10%.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente în această clasificare regională dedicată țărilor în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală și universitățile din Consorțiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Academia de Studii Economice din București.

Pentru mai multe detalii, consultați: https://www.topuniversities.com/university rankings/eeca-rankings/2019


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*