Economic

Camera de Comerț Timiș a semnat un parteneriat de afaceri româno-portughez

Camera de Comerț Timiș a semnat un parteneriat de afaceri româno-portughez

Protocol de cobaborare între CCIAT și Republica Portugheză! O delegație a oamenilor de afaceri portughezi compusă din reprezentanți a patru companii și trei asociații centrate pe activități în domeniul textilelor și domenii conexe, a fost prezentă la sediul CCIA Timiș.

Vizita la Timișoara a reprezentanților companiilor portugheze s-a născut ca urmare a misiunii economice organizată de CCIA Timiș în luna aprilie a acestui an și a semnării Acordului de Colaborare semnat de CCIAT și AEP cu acea ocazie.”Este o misiune foarte importantă pentru noi. Deși acum este prezentă o delegație nu foarte mare, aceasta este o întlnire care ne pregătește pentru cele viitoare, de anul viitor, care vor fi conduse de primarul din Porto. Aceasta este urmarea misiunii pe care delegația din Timiș a avut-o anul acesta, în aprilie, în Porto. Scopul acestor întâlniri este de a îmbunătăți relațiile dintre Porto și România. Există un potențial enorm de dezvoltare a relațiilor economice. Unele industrii sunt foarte importante pentru noi. Putem găsi aici oportunități interesante de a avea creșteri semnificative în următorii ani. Suntem interesați de domenii precum textilele, construcțiile, turismul, domeniul viti-vinicol. România ar putea fi o destinație foarte importantă în domeniul turismului, în viitorul apropiat. Cred că este un moment foarte potrivit să fim aici și să îmbunătățim relațiile economice și nu numai dintre cele două țări“, a spus Paolo Vas, Consulul Onorific al României la Porto.

Este vorba despre un <<be to be meeting >> cu portughezii în Timișoara. Această întâlnire s-a născut în urma misiunii economice organizate în aprile anul acesta de către Camera de Comerț din Timiș și Asociația Antreprenorială Portugheză. La acel eveniment s-a semnat și un accord de colaborare între aceste două entități”, a explicat Stana Stoianov, director D.R.E.M.A CCIAT.

La semnarea acestui protocol de colaborare au fost invitați și reprezentanții Camerei de Comerț Italiene din România.”Și Camera de Comerț Italiană din România, unica delegație străină, a fost invitată la Porto unde s-a semnat acest acord între CCIAT și cea din Porto. Am avut onoarea să participăm și la deschiderea Consulatului României din Porto. Am fost primiți foarte bine la Porto, ne-a așteptat o delegație de 30-35 de firme și de acolo a pornit practic colaborarea între cele două camere de comerț”, a precizat Vicenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene în România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*