Sănătate

A început vaccinarea animalelor și păsărilor din gospodăriile timișenilor

A început vaccinarea animalelor și păsărilor din gospodăriile timișenilor

Direcția Sanitar Veterinară demarează trei campanii în Timiș. De la jumătatea lunii octombrie, medicii veterinari au efecuat controale în gospodării pentru a afla dacă există animale bolnave. În plus, le-au transmis informații proprietarilor despre ceea ce trebuie să urmărească la animale pentru a află dacă sunt sau nu sănătoase.

Este vorba despre inspecțiile anuale din exploatațiile de animale domestice, mă refer aici la gospodăriile populației, care se derulează în toate localitățile din județ, pe toate gospodăriile care dețin animale domestice și sunt efectuate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți de la nivelul circumscriptiilor sanitare veterinare teritoriale”, a declarat Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Tot în această perioadă a început o altă campanie, de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor din gospodării. Contravaloarea vaccinului va fi suportată de stat.

A treia campanie este cea de vaccinare a păsărilor din curțile timisenilor împotriva pestei aviare, vaccinare care este obligatorie. Costurile vaccinului și ale manoperei de vaccinare vor fi suportate de proprietari.

 

(FOTO: Zf.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*