Administrație

Șeful CJ Timiș, întâlnire cu oficiali din Nisporeni. Ce proiecte se vor materializa

Șeful CJ Timiș, întâlnire cu oficiali din Nisporeni. Ce proiecte se vor materializa

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a întreprins timp de două zile o vizită în Republica Moldova, la invitația lui Vasile Bîtcă, fost ministru al Dezvoltării și Ghenadie Verdeș, președinte al Raionului Nisporeni.

Acesta susține că întâlnirile avute cu membrii Consiliului Raional și cu primari din Nisporeni i-au dat posibilitatea să identifice câteva proiecte care vor fi materializate chiar de anul viitor. Astfel, județul Timiș va dona Raionului Nisporeni o mașină de intervenție la incendii; împreună cu Centrul de Cultură și Artă, Ansamblul Banatul și Ansamblul Folcloric din Nisporeni vor organiza mai multe turnee atât în Timiș, cât și în Nisporeni; firmele care doresc să își prezinte produsele vor fi invitate la târgurile de afaceri de la Timișoara.

Vizita a fost cum nu se poate mai potrivită și să ajung în Basarabia chiar în Anul Centenarului mi-a produs o mare emoție. Gazdele noastre sunt oameni de mare omenie, iubitori de neam și împreună am avut ocazia să descopăr frumusețile Raionului și Chișinăului: Mănăstirea Vărzărești, Mănăstirea Hîncu, Mănăstirea Nisporeni cu a sa Cruce a Mântuirii Neamului Românesc, un monument de peste 35 metri, Crama Mileștii Mici, Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova. Un moment special a fost întâlnirea cu elevii Liceului Mircea Eliade care au organizat un spectacol în semn de mulțumire pentru vacanța deosebită pe care au petrecut-o vara trecută în Timiș, la Poieni Strâmbu, iar dansurile populare specifice zonei m-au făcut să nu pot rezista tentației de a intra la joc”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*