Eveniment

Iranian, depistat cu document furat la Moraviţa

Iranian, depistat cu document furat la Moraviţa

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat o femeie, cetăţean iranian, care intenţiona să intre în România folosind o carte de identitate grecească aparținând altei persoane.

În data de 27.10.2018, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager în autoturismul marca Volkswagen înmatriculat în Serbia, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate grecească.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.

 În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că persoana care s-a prezentat la control este de fapt cetățean iranian, se numeşte A.S., are de 35 de ani, iar documentul prezentat apare în bazele de date ca fiind furat. Aceasta a declarat că a cumpărat documentul din Serbia, de la un cetățean afgan a cărui identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 200 de euro.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeii în cauză, interzicerii de a intra în România pe o perioadă de 5 ani şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*