Eveniment

Prinși în flagrant în timp ce foloseau metoda ACCIDENTUL

Prinși în flagrant în timp ce foloseau metoda ACCIDENTUL

Polițiștii Secției 5 Rurale Belinț  împreună cu polițiștii orașului Recaș, au depistat în flagrant delict două persoane de 29 și 34 de ani, care ar fi înșelat un bărbat de 55 de ani cu suma de 25.000 de lei, prin metoda ACCIDENTUL, la scurt timp după comiterea faptei.

Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 55 de ani, din localitatea Belinț, ar fi fost contactat telefonic, în cursul zilei, de o persoană necunoscută care s-ar fi recomandat a fi  delegat al  unui avocat ce îl reprezintă pe nepotul său  și ar fi pretins 25.000 de ei, invocând implicarea acestuia într-un accident rutier soldat cu victimă pe raza localității Recaș.

Astfel, cei în cauză, în urma discuțiilor purtate la telefon cu bărbatul de 55 de ani, s-au deplasat cu un taxi la domiciliul acestuia, situat pe raza localității Belinț, de unde au ridicat suma de 25.000 de lei, după care au părăsit localitatea într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp după comiterea faptei, polițiștii orașului Recaș, au procedat la oprirea în trafic a autoturismului, iar cei în cauză au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

I.P.J. Timiș  vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

  • depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
  • înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

I.P.J. Timiș vă recomandă:

  • verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
  • dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
  • fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
  • nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

(Foto: Realitatea.net)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*