Național

La noapte trecem la ora de iarnă

La noapte trecem la ora de iarnă
Adora Beauty

România trece la ora de iarnă,. Astfel, în noaptea de 27 spre 28 octombrie, ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Comisia Europeană a propus, în urma unei Rezoluţii a Parlamentului din februarie, să se renunţe la schimbarea orelor de vară şi de iarnă. Comisia Europeană oferă libertatea alegerii “o dată pentru totdeauna” a uneia dintre cele două opţiuni.

Pentru a permite o tranziție fără probleme, conform propunerii Comisiei, fiecare stat membru ar trebui să comunice, până în aprilie anul viitor, dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară, respectiv pe cea de iarnă. Ultima trecere obligatorie la ora de vară ar avea loc duminică, 31 martie 2019.

Majoritatea europenilor şi aproape 80 la sută dintre românii care au răspuns la consultarea publică privind ora de vară este în favoarea renunțării la schimbarea orei.

 

Efecte PERICULOASE ale trecerii de la ora de vară la ora de iarnă

1. Riscul de infarct crește cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei. Sunt afectate în special persoanele tinere, active profesional.

2. Totodată creşte riscul suicidar timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilitati psihoemotionale.

Modificările aduse organismului se fac complet îmn 15 zile. Modificarea orei de trezire ”duce la un stres la care organismul reacţioneaza prin creșterea activităţii sistemului nervos simpatic şi a nivelului citokinelor proinflamatorii determinând modificăr cardiovasculare și neuropsihice” precizează medicul.

 

Iată și cinci sfaturi în acest sens:

1. Planificarea corespunzătoare a activității.

2. Evitarea suprasolicitării datorată stimulentelor nervoase, substanţelor psihoactive sau situaţiilor conflictuale.

3. Nu e de neglijat petrecerea a cât mai mult timp în aer liber.

4. Și nici mișcarea, chiar sub forma unor simple plimbări.

5. Precum şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*