Sănătate

Intervenții reușite la Secția de Ginecologie din cadrul Maternității Odobescu

Intervenții reușite la Secția de Ginecologie din cadrul Maternității Odobescu

Sute de femei din Timișoara și județul Timiș se confruntă zilnic cu diverse probleme ginecologice. La unele cazuri se găsesc soluții prin tratament medicamentos, iar altele mai grave necesită operații. Majoritatea pacientelor suferă de fibrom uterin, tumori ale colului, chisturi ovariene sau alte complicații care necesită histerectomie totală.

Pe adresa redacției noastre a fost trimisă o scrisoare a unei paciente care a suferit de curând o intervenție chirurgicală ginecologică. Pacienta, în vârstă de 30 de ani, este acum bine, se află în afară oricărui pericol, a fost operată de către o echipă de medici cu experiență. Tânăra dorește să împărtășească câteva impresii din timpul și după operație, iar în același timp să le mulțumească medicilor care s-au ocupat de cazul ei.

Iată mai jos scrisoarea Simonei.

În data de 19.10.2018 am fost internată la secția de Ginecologie IV de la Odobescu din Timișoara cu diagnosticul de chist ovarian de 5 cm localizat pe ovarul stâng. Timp de o săptămâna cât am fost internată am fost tratată profesionist, atât medicul cât și personalul auxiliar oferă servicii medicale de înaltă calitate, adevărați profesioniști dedicați meseriei care acordă o deosebită atenție fiecărei paciente în parte.

După nenumărate păreri, am simțit că rezonez cu medicul și intuiția feminină este cea care m-a determinat să iau această decizie bună. Nicio clipă nu am avut impresia că se așteaptă altceva de la mine decât un zâmbet sau un simplu mulțumesc. Fiecare medic își vizitează pacientele de minimum 2 ori pe zi împreună cu rezidenții și totodată vin și doamnele anesteziste care oferă indicații prețioase.

Potrivit caietului de sugestii, multe paciente care au pășit pragul acestei secții s-au declarat mulțumite de profesionalismul, implicarea și devotamentul întregului personal. Pacientele vin cu încredere din toate județele țării, de la Arad până la Mehedinți, Gorj, Dolj. Majoritatea pacientelor suferă de fibrom uterin, tumori ale colului, chisturi ovariene sau alte complicații care necesită histerectomii totale. Cu toate că pacientele se declară mulțumite și medicii își exercită meseria cu devotament, consider că în semn de mulțumire ar trebui să fie răsplătiți prin îmbunătățirea anumitor condiții, spre exemplu ușile și geamurile sunt vechi, gresia, faianța este distrusă. Poate se vor găsi fonduri și pentru acești oameni extrem de minunați care își petrec majoritatea timpului în slujba binelui, cea mai mare satisfacție și mulțumire a lor fiind salvarea vieții pacientelor.În concluzie doresc să ii mulțumesc domnului doctor Cosmin Câtu și domnului doctor Sas Ioan pentru minunile pe care le fac zilnic, salvând vieți în spitalul de suflete de la Secția Obstretică-Ginecologie de la Odobescu”, a declarat Simona, pacienta la Spitalul Odobescu din Timișoara.

Drept dovadă a desăvârșirii medicilor și a personalului auxiliar sunt și mărturiile unor alte paciente internate, pe care le împărtășim cu voi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*