Economic

Firmele de top din Timiș premiate în cadrul Galei Excelenței în Afaceri

Firmele de top din Timiș premiate în cadrul Galei Excelenței în Afaceri

Firmele din județul Timiș care au înregistrat profit mare în anul 2017 au fost premiate vineri seară în cadrul Galei Excelenței în Afaceri. Evenimentul, ajuns la cea de-a 25 ediție, devenit unul de referință în vestul țării, este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de axctivitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Totodată, 238 firme a căror perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

CCIA Timiș a acordat diplome aniversare unor firme membre care anul acesta împlinesc 25 ani de la înființare: S.C. COTTONTEX SRL, Cofetăria CODRINA, S.C. DUCODAN SRL, Imprimeria MIRTON, S.C. GINETTE FASHION, CAN-LEO SRL Jimbolia.

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (Prof.dr. Constantin Tudor LUCA – Manager, Prof.univ.dr. Dan GAIȚĂ – coordonator cercetare științifică) a primit DIPLOMA ANIVERSARĂ „25 ani de inimă sănătoasă”, în semn de prețuire pentru activitatea dedicată ameliorării calității vieții pacienților cardiovasculari.

Totodată, pentru prezența neîntreruptă timp de 25 ani în topul firmelor timișene, societățile comerciale ELBA SA și GRAFOPRINT SRL Timișoara au fost distinse cu TROFEUL „25 ani de Excelenta in Afaceri”, ca recunoaștere a locului binemeritat pe care cele două companii îl dețin în elita afacerilor timișene.

Ca la fiecare ediție, CCIA Timiș a acordat premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domenii precum: responsabilitate socială, investiții, branding, ștafeta generațiilor, învățământ profesional în sistem dual, start-up inovativ, altele.

Pentru a 4-a oară consecutiv, CCIA Timiș a acordat TROFEUL DE  EXCELENȚĂ PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALĂ. Anul acesta, premiul a fost acordat Asociației Non Profit pentru Anestezie-Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu” (Prof. dr. Dorel SĂNDESC), pentru inițiativă și derularea proiectului umanitar „Împreună pentru viață” pentru cei „Izolați în România” (Dite Dinesz) și Fundației Ronald McDonald’s pentru colaborarea cu Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara, prin investiții în aparatură medicală și de laborator și crearea de facilități pentru găzduirea părinților copiilor internați.

În semn de apreciere pentru cea mai inovativă, vizibilă și de impact implicare în comunitate, prin proiectul imobiliar ISHO, o alternativă contemporană și concept unic de locuire în România, compania MULBERRY DEVELOPMENT (Ovidiu ȘANDOR) a a fost distinsă cu TROFEUL DE  EXCELENȚĂ PENTRU INVESTIȚII CU IMPACT MAJOR ASUPRA CALITĂȚII VIEȚII.

TROFEUL DE EXCELENȚĂ “Brandul Anului” este acordat Clinicilor MEDICI’S Timișoara (dr. Adrian BĂDESCU) pentru rebrandingul profesionist și noua imagine de marcă Medici’s.

Cea de-a doua ediție a Trofeului „Stafeta Generațiilor – Cheia Succesului” revine firmei BERG BANAT Timișoara (fam. VIȘOIU) în semn de admirație și prețuire pentru povestea de succes a unei familii al cărui destin profesional este trasat de nevoia continuității și a tradiției.

În premieră în istoria Topului Firmelor din Județul Timiș, CCIA Timiș a acordat DIPLOME DE EXCELENȚĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL ÎN SISTEM DUAL, în semn de apreciere a implicării active și implementării cu succes a unui sistem de învăţământ profesional dual coerent și funcțional, unui număr de șase unități de învățământ tehnologic din Timișoara și Lugoj: Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara și  Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” și Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj. Diplomele vor fi înmânate de prof. Aura DANIELESCU, inspector general școlar și de inspector Ildiko PATAKI, coordonator regional Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic / Secretar CR Vest.

În calitate de partener unic și oficial în România al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, CCIA Timiș a acordat, pentru a 3-a oară consecutiv, TROFEUL DE EXCELENȚĂ CLIMATE KIC, care anul acesta va fi acordat unui start-up inovativ RAWKERS Timișoara, prima firmă producătoare de brânză raw-vegană din România.

Pentru recunoaștere a produselor autohtone pe piețele intenaționale, au fost premiate companiile AURA MINERAL  WATER, pentru obținerea la Intitutul Internațional pentru Gust și Calitate ITQI de la Bruxelles a CRYSTAL TASTE AWARD, distincție unică pentru un produs românesc care se acordă produselor care timp de trei ani consecutivi au obținut 3 stele de aur și S.C. ARAMIC FOREST, pentru aprecierea calității vinurilor pe piața bavareză, cu ocazia participării firmei la Săptămâna Economiei Românești de la Munchen.

Gala Excelenței în Afaceri a avut loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

(FOTO: Costi Duma)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*