Eveniment

Peste 600 de amenzi în urma unei razii a Poliţiei Rutiere

Peste 600 de amenzi în urma unei razii a Poliţiei Rutiere

În perioada  22–25 octombrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 8 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 601 sancţiuni contravenţionale, 210 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 82 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi şi 8 pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 71 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

În weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

În data de 25 octombrie, în jurul orei 18.15, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au oprit pentru control  un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de  autovehicule, iar autoturismul condus era radiat din circulație. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile comise comisă, bărbatul fiind reținut pentru24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*