Social

200 de proprietari de terenuri care nu le-au igienizat și cosit, amendaţi de Poliţia Locală

200 de proprietari de terenuri care nu le-au igienizat și cosit, amendaţi de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au aplicat în ultima lună 64 de sancțiuni, în valoare de 82.500 lei proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu au respectat prevederile legale, mai exact nu au luat măsurile de igienizare și cosire a vegetației crescută din abundență pe terenurile deținute.

De la începutul anului, în special pe perioada de vară când au existat sesizări referitoare la existența plantelor alergene, în speță ambrozia, polițiștii locali au efectuat permanent verificări și reverificări în locațiile identificate cu astfel de probleme. Au fost aplicate un număr de 200 de sancțiuni în valoare de 356.000 lei pentru terenuri neîntreținute pe toată raza municipiului Timișoara.

Verificările pe această linie continuă, deoarece indiferent de sezon, proprietarii de terenuri trebuie să-și îngrijească proprietățile deținute. Poliţia Locală reaminteşte că potrivit legii, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 1.500 și 2.500 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*